Spoštovani, spletni naslov www.myday.si uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?
Rojeni na ta dan
William Gilbert
William Gilbert je bil angleški fizik, učenjak, filozof in zdravnik.
21. teden v letu
24. Maj 2019

KAJ JE MyDay?Nazaj

MyDay so naši najlepši spomini. So naše čiste misli, želje in občutki, največkrat sestavljeni iz ljubezni, radosti in veselja. Vse to je pozitivna energija, ki nam daje smisel in nas osrečuje. Naredimo skupaj koledar dobrih, svetlih, lepih dogodkov, dejanj in izkušenj. Mi smo in še vedno brskamo za pozitivnimi dogodki, pomembnimi osebnostmi in iskricami dneva. Pri tem se poslužujemo Wikipedije, kjer poskušamo izluščiti pozitivne dogodke in osebnosti. Seveda bomo pomembne dogodke in osebnosti po kriterijih MyDay spetnega mesta še naprej vnašali, toda pri tem računamo tudi na vas. 

MyDay je namenjem vsem, ki želimo širiti pozitivno energijo tudi s pomočjo svetovnega spleta. Zato ga, takega kot je, pošiljamo na pot v upanju, da se bo čim prej napolnim z lepimi zgodbami, dogodki, pozitivnimi osebami, ki mogoče niso slavne ampak imajo veliko srce in so vredne omembe in spomina.

Poiščite lep dogodek, opozorite nas na pomembno osebnost ali dogodek, ki si zasluži mesto na koledarju pozitivnih dogodkov. Predvsem pa vnesite "SVOJ DAN" in delite vaše pozitivne občutke z ostalimi.

Drugi koledarji spremljajo dogodke, ki so menda zgodovinsko pomembni in prelomni. A v resnici so drobne odločitve, izkušnje, na videz nepomembni dogodki tisti, ki prelomno spreminjajo zgodovino. To pa zato, ker so pomembni za vas. Vi ste tisti, ki s svojim odnosom do življenja, okolja v katerem živite in načinom kako ravnate s sočlovekom, soustvarjate ta svet in ga spreminjate na bolje. Zato je pomembno, da ozavestite drobce lepih stvari, se jih vedno znova spominjate. Od tega, kdaj je vaš otrok shodil, kdaj ste opravili zelo težek izpit, kdaj ste nekomu spremenili življenje ali pa dosegli drobno osebno zmago. Lepih dejanj, drobnih zmag je veliko, le prepoznamo jih ne. Biti sposoben opravičiti nekomu, prevzeti odgovornost za slabo opravljeno delo ali si zastaviti nov cilj. Trenutki, ki jih mogoče šele čez čas prepoznamo kot mejnik, pomembno zmago na poti do cilja.

Projekt MyDay je nastal v prepričanju, da smo vsi pomembni kamenčki v mozaiku, ki ustvarja podobo tega planeta. Zasnovali smo ga s ciljem zbrati pozitivne izkušnje, dogodke, v prostoru in času pustiti sledi lepega in dobrega, kar se dogaja malemu posamezniku in kar nikoli ne pride na koledar velikih dogodkov zgodovine. Na ta način širimo v prostor pozitivno energijo, lepe misli in omogočimo tistim, ki imajo slab dan, da ga naredijo boljšega. S tem, ko ob bok dobrim in lepim dogodkom iz zgodovine postavljamo pomembne dogodke  malih ljudi želimo poudariti, iz kakšnih drobnih radosti je v resnici stkano življenje. In da ti dogodki niso nepomembni – ravno nasprotno, tudi mi smo pomembni, naše izkušnje, misli, doživetja štejejo. Nismo številka, zgolj eden izmed mnogih, vsak med nami je pomemben ravno zato, ker lahko misli, širi in deluje pozitivno, spreminja svet na boljše. Vaše zmage so pomembne – ne samo za vas ampak za celoten tok zgodovine. Kaj lahko človek v živeljenju naredi bolj pomembnega od tega, da sebi in nekomu pomaga videti in da vedeti, da dela dobro. Prav to nam da notranje zadoljstvo in srečo.

Žal zaslepljeno hitimo skozi vsakdan, z mislimi usmerjeni k ciljem kaj vse moramo dobiti, osvojiti, doseči, zato nam drobne kapljice sreče polzijo iz rok. Čakamo in čakamo na vedro, jezero ali morje sreče, pri tem pa pozabljamo, da kapljice napolnijo vedro, jezero, morje. Zakaj ne bi rek: »Postani sprememba, ki si jo želiš na tem svetu«  obudili v življenje?

Začnimo skupaj pisati koledar MyDay in vanj zbirati  kapljice lepih in dobrih stvari. Poiščimo lepe dogodke, opozorimo na pomembne osebnosti, zabeležimo vanj najlepše trenutke in z drugimi delimo srečo in zadovoljstvo. Ob koncu lepega dneva se tako lahko s hvaležnostjo zazremo nazaj in sami pri sebi zahvalimo za vse lepo in dobro s čimer smo bili danes obdarjeni. Ob koncu zoprnega dneva pa preprosto pobrskamo po njem in vidimo, da se je kljub vsemu tudi na dan, ki za nas ni bil najboljši, zgodilo kaj lepega, dobrega. 

Veseli smo, da boste z nami delili pozitivno energijo in tako pokazali, da je ta svet v resnici lepši in boljši, kot ga slikajo tisti, ki ne znajo gledati s srcem. 


MaDay so najlepši trenutki v naših življenjih.

Vaša ekipa portala MyDay

   
" Najlepši trenutki v naših življenjih."